Sobe korisnika

Od ukupne površine od 3000 kvadratnih metara, te kapaciteta od 118 kreveta, Dom raspolaže s 19 jednokrevetnih, 35 dvokrevetne i 6 četverokrevetnih soba, te 2 apartmana smještenim na 3 kata.  Sobe i oprema su prilagođene osobama starije životne dobi te njihovim potrebama, ovisno o njihovom zdravstvenom stanju i stupnju ovisnosti o pomoći i njezi druge osobe. Cijela ustanova je klimatizirana. Također, svaka soba opremljena je signalizacijskim zvonom i telefonom pa se korisnik u svakom trenutku može osjećati sigurno. Kako poštujemo želje korisnika i želimo da njihova soba bude njihov dom, prostor u kojemu se osjećaju kao kod kuće, korisniku je omogućeno dodatno opremanje sobe po vlastitoj želji i inicijativi, na način da ne narušava osnovnu funkciju stambenog prostora. Prilikom smještaja korisnik može tražiti određenu sobu, no Komisija za prijem i otpust korisnika zadržava diskreciono pravo u odlučivanju smještaja korisnika u određenu sobu.

Jednokrevetne sobe

Sobe su veličine 10 m2, u njima se nalazi krevet, noćni ormarić, stol i dvije stolice te veliki prostrani ugradbeni ormar. Ujedno su opremljene telefonom i signalizacijom za slučaj nužde. Grijanje je centralno. Dvije sobe dijele jednu kupaonicu.


Dvokrevetne sobe

Sobe su veličine 17 m2, opremljene su bolesničkim krevetima s daljinskim podizanjem samog kreveta, uzglavlja i podnožja, noćnim ormarićima koji u dva poteza postaju stolići za hranjenje, stolom i dvjema stolicama te velikim prostranim ugradbenim ormarom. Ujedno su opremljene bežičnim telefonom i signalizacijom za slučaj nužde te po potrebi korisnik na krevet dobiva i antidekubitalni madrac. Grijanje je centralno.


Četverokrevetne sobe

Sobe su veličine 41 m2, opremljene su bolesničkim krevetima s daljinskim podizanjem samog kreveta, uzglavlja i podnožja, noćnim ormarićima koji u dva poteza postaju stolići za hranjenje, stolom i dvjema stolicama te ormarima. Ujedno su opremljene bežičnim telefonom i signalizacijom za slučaj nužde te po potrebi korisnik na krevet dobiva i antidekubitalni madrac. Grijanje je centralno.


Kupaonice

Kupaonica i sanitarni čvor se u pravilu nalazi uz same sobe, s tim da dvije sobe dijele jednu kupaonicu.

Ujedno, uslijed težeg zdravstvenog stanja korisnika, kupanje se vrši u zajedničkoj prostranoj kupaoni prilagođenoj upravo toj kategoriji korisnika gdje su zastupljene različite sprave za što lakšu njegu korisnika (lifteri za kupanje, “princeze”, invalidska kolica i sl.).


Apartmani

Apartmani su veličine 40 m2, ukljućuju dnevni boravak i spavaću sobu. Kupaonica sa sanitarnim čvorom, kao i kuhinja s blagovaonicom su zajedničke. Apartmani su opremljeni bračnim krevetima, noćnim ormarićima, garderobnim ormarima, sjedećim garniturama, klupskim stolićima i regalima za TV, kao i bežićnim telefonima i signalizacijom za slučaj nužde. Grijanje je centralno. U kuhinji se nalaze kuhinjski elementi sa aparatima za pripremu jednostavnih jela, frižider, te blagovaonski stol sa stolicama. Kupaonica se sastoji od tuš kabine te sanitarnog čvora.