Stacionar

Od ukupne površine od 3000 kvadratnih metara, Dom raspolaže sa 17 jednokrevetnih, 22 dvokrevetne i 9 peterokrevetnih soba, smještenim na 3 kata. Sobe i oprema su prilagođene osobama starije životne dobi te njihovim potrebama, ovisno o njihovom zdravstvenom stanju. Također, svaka soba opremljena je signalizacijskim zvonom i telefonom pa se korisnik u svakom trenutku može osjećati sigurno. Kako poštujemo želje korisnika i želimo da njihova soba bude njihov dom, prostor u kojemu se osjećaju kao kod kuće, korisniku je omogućeno dodatno opremanje sobe po vlastitoj želji i inicijativi, na način da ne narušava osnovnu funkciju stambenog prostora.

Sva oprema Jedinice zdravstvene i opće njege prilagođena je potrebama korisnika koji su ovisni o tuđoj pomoći i njezi. Od medicinskog kreveta velikog broja funkcija mijenjanja položaja (podizanja uzglavlja, podnožja i kreveta po visini) sa električnim motorom te ogradom na spuštanje i trapezom, medicinskim noćnim ormarićem koji u dva poteza postaje stolić za hranjenje do signalizacijskog zvona. Po potrebi, korisnik dobiva i antidekubitalni madrac.

Jednokrevetna soba stacionara (10 m2)

Sobe su veličine 10 m2, opremljene su bolesničkim krevetom s daljinskim podizanjem samog kreveta, uzglavlja i podnožja, noćnim ormarićem koji u dva poteza postaje stolić za hranjenje, stolom i dvjema stolicama te velikim prostranim ugradbenim ormarom. Ujedno su opremljene bežičnim telefonom i signalizacijom za slučaj nužde te po potrebi korisnik na krevet dobiva i antidekubitalni madrac. Grijanje je centralno.

Dvokrevetna soba stacionara (17 m2)

Sobe su veličine 17 m2, opremljene su bolesničkim krevetima s daljinskim podizanjem samog kreveta, uzglavlja i podnožja, noćnim ormarićima koji u dva poteza postaju stolići za hranjenje, stolom i dvjema stolicama te velikim prostranim ugradbenim ormarom. Ujedno su opremljene bežičnim telefonom i signalizacijom za slučaj nužde te po potrebi korisnik na krevet dobiva i antidekubitalni madrac. Grijanje je centralno.

Peterokrevetna soba stacionara ( 41 m2)

Sobe su veličine 41 m2, opremljene su bolesničkim krevetima s daljinskim podizanjem samog kreveta, uzglavlja i podnožja, noćnim ormarićima koji u dva poteza postaju stolići za hranjenje, stolom i dvjema stolicama te ormarima. Ujedno su opremljene bežičnim telefonom i signalizacijom za slučaj nužde te po potrebi korisnik na krevet dobiva i antidekubitalni madrac. Grijanje je centralno.

Zbog zdravstvenog stanja korisnika smještenih u Jedinici zdravstvene i opće njege, kupanje se vrši u zajedničkoj prostranoj kupaoni prilagođenoj upravo toj kategoriji korisnika gdje su zastupljene različite sprave za što lakšu njegu korisnika (lifteri za kupanje, “princeze”, invalidska kolica i sl.).