Galerija

Organizirane aktivnosti korisnika ustanove


 Jagodijada


Kestenijada


Gimnastika

 


Snoezelen terapija

Korisnici koji zbog svog psihofizičnog stanja nisu mogli sudjelovati u drugim aktivnostima radno-okupacione terapije, bili su uključeni u snoezelen terapiju u multisenzornoj sobi. U snoezelen sobi podražavaju se senzori opipa, mirisa, vida, njuha i sluha. Materijal i okolina aktiviraju, potiču i bude interes, a istovremeno okolina širi mirnu atmosferu koja omogućava opuštanje (prigušeno svjetlo, opuštajuća glazba).


Nastup KUD-ova


Berba lavande


Društvene igre

Korisnici uključeni u grupu društvenih igara sastaju se gotovo svakodnevno kako bi zajedno kartali, igrali memory, čovječe ne ljuti se i ostale društvene igre. Grupa potiče korisnike na očuvanje mentalnih sposobnosti, a pritom nudi opuštanje i razonodu.


Grupa dosjećanja

Tehnika predstavlja sjećanje na događaje iz osobne povijesti i prenošenje tih sjećanja drugima. Cilj svih aktivnosti koje potiču dosjećanje je jačanje identiteta i osnaživanje starijih osoba. Starijim ljudima je važno da se podsjete na svoj identitet, uloge koje su izgubili, društveni status koji je promijenjen uslijed prekida radnog odnosa i odlaska u mirovinu, te da kroz sjećanja ponovo prožive svoj život i podijele ga s osobama koje ih žele saslušati.


Berbe grožđa


Mlečecijada


Posjeti dječjih vrtića


Pjevački zbor


Mjerenje tlaka


Druženja pod sjenicom


Proslava rođendana korisnika

Proslave rođendana organizirale su se jednom u dva mjeseca, a zahvaljujući Čaroliji darivanja, svaki korisnik dobi poklon koji je sam poželio, a koji mu se uručio na sam rođendan.


Kreativna radionica

obuhvaća izradu raznih predmeta, ovisno o godišnjem dobu i njihovoj namjeni (ukrašavanje zajedničkih prostorija doma povodom Valentinova, Uskrsa, Božića, izrada proljetnih, ljetnih, jesenskih i zimskih dekoracija, izrada nakita, sapuna, svijeća, suvenira od lavande, izrađivanje predmeta od krep-papira, špage, gipsa itd.). Kreativna radionica održava se dva puta tjedno, a opremljena je i šivačom mašinom koja je korisnicima uvijek na raspolaganju.


Sveta misa


 Izleti i hodočašća


Mozgalice

Mozgalice su namijenjene za stvaranje “kognitivnih rezervi” kroz rješavanje križaljki i zagonetki, slagalice, didaktičke igre, asocijacije, prisjećanje recepata, labirint i sl. U ovu svrhu koristimo i poznate društvene igre kao npr. Alias, 5 sekundi, Šašave kornjače, Tangram, Vješala, Tko želi biti milijunaš itd.


Dramska grupa

aktivna je po potrebi i to uoči raznih priredbi (susreti s rodbinom te dan doma). Spremaju se razni autorski igrokazi u trajanju do 15 minuta.


Tombola

Jednom mjesečno za korisnike se organizira natjecanje u tomboli, s bogatom glavnom nagradom dok je najposjećenija božićna tombola u kojoj je svaki listić dobitan.


Pikado


Viseća kuglana


Vrtlarska grupa

namijenjena je svim korisnicima koji su do nedavno imali svoje vrtove ili su oduvijek željeli obrađivati zemlju. Povišene gredice omogućuju i nepokretnim i slabo pokretnim korisnicima da unatoč tome sudjeluju u brizi oko domskog vrta. Vrtlarska grupa aktivna je unazad 5 godina od kada dvorište doma krasi 4 povišenih gredica.